EN HU RO

BodyInContact #4

Viewpoints - Atelier intensiv cu Cyrus Khambatta (US)

Viewpoints

Workshop intensiv cu Cyrus Khambatta (SUA)

Data: 12–14 februarie 2016

Locație: Fabrica de Pensule – Sala Studio (etajul I)
Str. H. Barbusse 59-61, Cluj-Napoca


Scopul Teoriei Viewpoints (VP) este disecarea aspectelor fundamentale ale performance-ului (Spațiu, Formă, Timp, Emoție, Mișcare și Narațiune), cercetând îndeaproape experiențele propriilor senzații, impresii, gânduri, asocieri și memorii și oferindu-ne contextul de a formula toate acestea ca ansamblu în compoziții artizanale și spontane. Teoria Viewpoints proiectează procesul experiențial uman în termeni performativi, venind în ajutorul fiecărui performer pentru a-și demarca o hartă a peisajului interior al impulsurilor, consolidând înțelegerea și încrederea în propriile procese intuitive și imaginative și oferind o înțelegere structurală a creației colective alături de partenerii improvizatori și a implicării publicului. Printr-un proces relaxat, dar metodic, VP înlătură frica de a nu ști ce să faci pe scenă ca improvizator, asigurând o structură pentru creația, analiza și interpretarea unei compoziții printr-un limbaj intuitiv care ajută la înțelegerea fundamentelor oricărei experiențe performative.

Cyrus KHAMBATTA e dansator, coregraf, profesor, fondator al Khambatta Dance Company (Seattle, SUA). Lucrările sale coregrafice au fost prezentate în Statele Unite ale Americii, Europa, Rusia, America Latină, India, Mexic și Canada.

Limba atelierului: Engleză

Participarea se face pe baza unei selecții atente a participanților. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați formularul de mai jos și să trimiteți o scurtă biografie (max 2000 de caractere) la adresa office@groundfloor.ro.

Termenul de înscriere este 25 ianuarie 2016.
Participanții selectați vor fi anunțați până la data de 31 ianuarie 2016.

Taxă de participare*: 100 lei (întreg) / 80 lei (pentru studenți)
*Costurile de transport, cazare și masă nu sunt acoperite prin taxa de participare.

Program:
Vineri:
18:00 – 18:30 Înregistrare
18:30 – 21:00 Atelier
Sâmbătă – Duminică:
11:00 – 13:30 Atelier
13:30 – 15:00 Pauză de masă
15:00 – 17:30 Atelier

Mai multe informații: office@groundfloor.ro, 0748-144322 (Kinga)

Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Scurtă biografie Cyrus KhambattaCyrus s-a născut în Syracuse, NY din părinți cu origini persane și europene. A fondat Khambatta Dance Company fiind student la Școala de Arte Tisch, a Universității din New York, unde a urmat cursuri de dans și teatru. Lucrările sale coregrafice au fost prezentate în Statele Unite ale Americii, Europa, Rusia, America Latină, India, Mexic și Canada. Spectacolele sale de improvizație au fost comisionate de companii precum Ririe Woodbury Dance (Salt Lake City), Pisorrojo (Caracas, Venezuela), Donald Byrd’s Spectrum Dance Theatre (Seattle, WA), Evergreen City Ballet, Khambatta Dance Company (KDC) și altele.

Ca dansator de improvizație independent, a avut reprezentații la The Smithsonian Institution, The Corcoran Gallery of Art, The Young Choreographers Festival (Caracas), The Dartington Improvisation Festival (England), The Bialystok Dance Festival (Poland), The New York Improvisation Festival, la Seattle Festival of Dance Improvisation și altele.

Activitatea sa alături de KDC a fost sprijinită prin numeroase finanțări și organizații guvernamentale din SUA și din străinătate, incluzând U.S. National Endowment for the Arts, the Harkness Foundation for Dance, guvernele francez și canadian. În prezent e artist rezident la Universitatea din Seattle și, alături de KDC și Cornish College of the Arts, organizează Seattle International Dance Festival, Beyond the Threshold, un festival care prezintă anual peste 200 de artiști locali, naționali și internaționali. (www.SeattleIDF.org)

A susținut numeroase rezidențe internaționale, incluzând cele finanțate de guvernele francez și venezuelean și a produs programul de dans de vară Wild Meadows în Schellsburg, Pennsylvania. A ținut prelegeri și a predat pe trei continente, la instituții precum The Stage Directors and Choreographers Foundation din NY, Universitatea Northwestern (Chicago), Universitatea Centrală din Venezuela (UCV), Canal Danse și Contemporary Dance Theater (ambele în Paris), Universitatea George Washington, Universitatea din Carolina de Sud, Universitatea Virginia Commonwealth, Universitatea din New York, Universitatea din Washington, Universitatea Western Washington și altele. În Seattle a predat la Freehold Studio Theatre, Velocity Dance Center și în programul The Moore Theatre’s Dance This!, Universitatea din Seattle, și la Cornish College of the Arts, unde a regizat Swan Lake Remix, o versiune de teatru fizic a baletului Lacul Lebedelor.
Latest Videos